marți, 8 aprilie 2014

Economii- si - Cum sa ne tratam natural-2


Bosque Verde detergente lavadora liquido marsella mano maquina 40 en botella

In rubrica precedenta va povestisem cum ajunsesem noi in a ne modifica alimentatia mai simplu  si sa evitam antibioticile. Vroiam sa va vorbesc de aloe vera nu insa inainte de a da receta detergentului de casa ce mi la cerut Anastasia.
Dupa cum mentionasem rufele mi le scoate foarte moi unele nu au nevoie de calcat (si asta ca la mine apa este foarte dura si calcaroasa) insa petele mai consistente si mai ales ciorapeii albi ai fetelor nu le cam albeste si am nevoie de inmuierea prealabila in "vanish"

 Detergent de casa 
3 litri de apa destilata ( eu am pus de la robinet)
40 gr de sapun de casa ( din cel ce fac babutile noastre)
4 linguri de bicarbonat
esenta de miros daca se doreste se pune la sfirsit

  Apa se pune pe plita la fiert, cind este calduta luam 2 cani din ea si amestecam intr-un vas cu bicarbonatul.
Sapunul se razaleste fin si cind apa e calduta de-a binelea  cu o lingura se amesteca si cu alta se pune putin cite putin din sapun, ca si cum ai face gris cu lapte., pina se termin si se topeste lasam sa dea putin in clocot si il tragem de pe foc adaugam bicarbonatul si mai amestecam. Apoi lasam sa se raceasca si il punem in sticle.
Mie mi sa parut ca e cam putin sapun pentru 3 litri de apa si am pus mai mult ca ziceam ca nu are consistenta ce o are cea ce o cumpar m-am gresit caci cind sa racit mi sa facut racitura in sticla hihihi dar pe alta parte e mai concentrat si pot pune mai putin de un capacel. Am  amestecatsticla si sa rupt racitura consistenta a deventi aceiasi.   Aici  insa citisem despre adaugarea borax-ului  nustiu inca ce reprezinta el ,voi mai cauta, citi si poata intr-o zi il voi proba si pe asta :)  Pina la urma voi da de ceva ce sa functioneze la copii jucausi si contra supelor din pamint si iarba :D

Acum sa trecem la planta miraculoasa ALOE VERA
probabil multi din voi aveti aloe vera in casa si stiti proprietatilo ei curative, si daca nu dati o cautare prin google search si cititi despre ea
Tratamentul acesta a fost descoperit de catre un monah franciscan roman Zago dintr-o zona tare saraca unde nu aveau acces la medicamente insa aveau foarte multa aloe in jur. Cu aceasta receta au descoperit ca puteau lecui foarte multe boli  si si-au dat seama ca cu aceasta formula facint o curatare a sistemului intestinal reuseau sa se  lecuiasca si au inceput sa verifice cu cancerele de colon , piele, leucemie, prostata, artrita insa il foloseau si ca preventiv, tratamentul se ea cite o lingura 15-20 min inainte de fiecare masa. Cu acest  tratament nu numai curatau colonul dar si pielea  devine mai curata si mai neteda

 Receta este
2-3 frunze de aloe  ( toate trei daca le punem una linga alta sa optinem un metru)
500 gr de miere naturala foarte important
3- 6 linguri de tuica

avem nevoie de un robot de bucatarie sau mixter pentru a amesteca substanta

Bineinteles se zice ca plantele medicinale sunt o binecuvintare de la Dumnezeu si trebuie sa ii cerem voie sa le folosim dar sa sii multumim . Se taie frunzele ce la partea de jos de la o planta de aloe vera in virsta de 3 ani sau mai sus ca atunci ajunge la punctul medicinal . Se curata spinii de pe margine, vom taia in bucati in ulciorul robotului turnam peste mierea si tuica si amestecam pina se marunteste frunza si se omogeneaza totul. Se toarna intr-un borcan si se pastreaza in frigider.  Se ia timp de 7-10 zile  cite o lingura 15 min inainte de fiecare masa, se face oprire 7-10 zile si se reia iarasi tratamentul.
Se foloseste atit pentru persoanele bolnave cit si pentru cei ce vor sa previna sau sa se simta in forma, am opservat ca si  energie iti da
Bineinteles efectele variaza de la persoana la persoana  la unii la 5 zile le provoaca diarei sau la alti din prima zi poate da si senzatii de greata inclusiv vomit semn ca organizmul se depureaza

De ce se pune tuica?  pentru ca actioneaza ca un vasodilatador, iar mierea pe linga ca ajuta sa desimulete gustul amara al aloei dar si ajuta sa penetreze substantele curative in cele mai mici locuri.

 Contraindicatii:  in alaptatii si femei  insarcinatesa si copii de 12 ani si sub  nu se consuma .  A se opserva si contactul cu aloe in caz de alergie.
Deasemenea am citi ca:  intre piele si seva este o substanta laxativa motiv pentru care nu le poate consuma gravidele si ca provoaca contractii. Si de asemenea scade potasiu din organizm.

Procesul de realizare se poate vedea aiciP:S Acum si din experienta mea, sufar de foarte mult timp de constipatii si balonari nu mi-a ajutat pina acum mai nimic  acest tratament mi-a fost de mare ajutor.IMPORTANT:   nu sunt medic  contine date informative despre boli si tratamente cu plante si experinte . Nu imi asum responsabilitatea asupra consecintelor pe care le are asupra sanatatii dvs. Consultati medicul inainte sa folositi aceste tratamente.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...