luni, 7 octombrie 2013

Caminul tau, un colt de rai! 1-6 octombrie

Saptamana 1:
1-6 octombrie - cumparati o lumânare deosebită și aprindeți-o zilnic, la vremea cinei, sau oricând vă face plăcere. Eu o voi așeza în bucătărie- inima casei noastre. De câte ori priviți la ea amintiți-vă să faceți o mică rugăciune pentru pacea căminului vostru.
 
Cind eram copil serile de iarna, deobicei ne stingeau lumina si deseori ajungeam sa fac temele la luminare, dar si mai dese erau clipele de familie. Dupa ce veneam seara tirziu de la sanius inghetate de frig ne puneam cu spatele la soba si cu lumina luminarii ne jucam cu totii in familie, jocuri inventate de noi copii la care parintii nostri participau cu entuziasm, ghicirea sunetelor/melodiilor, umbre pe pereti, ghicitori, s.a inventate,ahh aminitiri frumoase. Noi am aprins o luminare  in bucatarie unde deobicei mincam si unde imi petrec o mare parte din zi, dar si in salon unde ne intilnim seara pe covor si ne jucam in familie. Fetelor le place  ideia si si-au cumparat si ele o luminare cu miros de fructe in camera lor.

Rugăciune pentru casă şi bunăstarea familiei
Stăpâne, Doamne, Dumnezeul nostru, care întru cele înalte locuieşti şi spre cele smerite priveşti, binecuvântează casa noastră şi cu puterea Ta, întăreşte-ne pe noi, robii Tăi (numele), cei ce locuim în ea.
Bine este, Doamne, ca şi casa noastră să ne fie ca o doua biserică, în care noi ne închinăm înaintea sfintelor icoane şi ne rugăm Ţie. Binecuvântează, Doamne, gospodăria noastră şi înmulţeşte în ea toate bunătăţile, ca să uităm de grijile şi nevoile pământeşti şi să putem lucra mai cu osâdrie pentru dobândirea vieţii cele veşnice şi pentru a ajunge în locaşurile Tale cele sfinte.
Îndepărtează de la noi toate cursele vrăjmaşului celui pierzător de suflete, trimite pe îngerul Tău cel milostiv, ca să ne păzească şi să ne ferească de toată răutatea şi să ne povăţuiască spre lucrarea tuturos faptelor celor bune şi spre împlinirea sfintelor porunci.
Că ţie ţi se cuvine a ne milui şi a ne mântui, Dumnezeul nostru, şi Ţie slavă înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. 
                                                                                    Amin.

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...