Ca sa mai schimbam un pic. Ultima vreme numai pagini de jurnal, desi mi-a dat ocazia sa scriu saptaminal pe blog, nu ca inainte :P Si dupa petitia cititorilor mei dragi facindu-le pofta :D vin cu receta.
Trebuie sa mentionez ca aceasta placinta e super super gustoasa, e gustul duminicilor din copilarie. Cind eram copil duminicile mama sau bunica ne trezea cu mirosul de placinte. Imi aduc aminte verile cind le petreceam la bunica ma duceam in fundul gradini si culegeam cirese marunte si negre le aduceam la bunica iar ea imi pregatea placinte cu cirese mmmmm amintiri frumoase, dupa parerea mea fiecare amintire din copilarie are un gust si un miros placut.
Incrediente aluat:
400 gr de faina
200 gr apa calduta
3 linguri de ulei
sare
ulei pentru prajit
Incrediente umplutura:
aici va "jucati" la preferinta fiecaruia:
*ceapa cu marar,sare
*ceapa cu marar si loboda,sare
*la cele de mai sus se pot adauga oua sau (si brinza),sare
*cartofi fierti (aici folositi tipul acesta de inpaturire e mai simplu plus si distractiv :), cu ceapa prajita,sare
*brinza oua, zahar
*varza calita cu piper negru (preferata mea),sare
*mere, zahar,scortisoara
*visine ,zahar
*dulceturi
* si altele
dupa cum v-am zis dupa preferinte
Azi vom face 3 tipuri de placinte :
1.ceapa, marar, loboda, sare
2.mere, zahar, scortisoara
3.si dulceata de cirese
Framintam un aluat elastic din toate incredinetele, facem bilute mai mici decit mingea de tenis si le lasam la odihna10 min. Intre timp pregatim umpluturile.
Apoi cu ajutorul sucitorului intindem aluatul si daca aveti experinta cu ajutorul miinilor o mai intindem, punem umplutura si o impaturim ca in imaginile 7-14
Cu grija sa nu sa se rupa luam placinta in miini si o punem incetisor in tigaia cu uleiul incalzit, la foc mediu.Cind este rumenita frumos pe o parte cu grija din nou se intoarce si pe cealalta parte.
Cum mia mai ramas aluat de la placintele cu ceapa am facut si din pulpa ce a ramas de la sucul de mere si fiindca tot mia mai ramas o bucatica si o placinte cu dulceata de cirese :) vedeti cum ne "jucam" cu umpluturile? :) Si gatitul poate sa fie o joaca trebuie sa ne aducem aminte de jocurile din copilarie
Asa... deci placintele sunt gata si cum e obiceiul la moldoveni placintel calde se servesc cu vin rece direct scos din beci, cum noi nu avem aici beci va servim cu tinto de verano (un fel de must gazos cu sau fara alcool depinde de preferinte) direct scos din ....frigider :D
Poftiti de intindeti mina si serviti.
Pofta buna
P.S am ramas datoare cu indulcitorul de stevie nu am uitat :)
O seara de Duminica linistita si plina de amintiri frumoase
Cu drag
Taniusa
Taniusa, sa traiesti ! Am salivat ca un catel in timp ce am notat reteta si am observat atent fotografiile, excelente. Multumesc foarte mult.
RăspundețiȘtergereDumunica viitoare sper sa pun la jurnal fotografiile placintelor facute de mine dupa reteta ta.
Sa ai o saptamana usoara !
Pofta mare sa aveti!
RăspundețiȘtergereArata delicios toate! Sigur le incerc curand!
RăspundețiȘtergereArată delicios!
RăspundețiȘtergereMulţumesc frumos pentru reţetă, abia aştept să o încerc! :)
Fetelor sa aveti pofta, astept impresiile voastre! Spor la facut placinte :)
RăspundețiȘtergere