Si ca sa nu repet receta Corinei pe care o puteti gasi pe pagina ei am sa pun varianta de post
Gombiti cu prune de post
Incgrediente:
1kg cartofi fierti
300 gr de faina
1/2lingurita de sare
2 linguri de zahar
Pentru umplutura:
1/2 kg prune sau 200 g magiun de prune
Pentru decorare:
Pesmet, scortisoara, zahar
Se fierb cartofii .Cind s-au racit, se face pure apoi se omogenizeaza cu faina si celelalte ingrediente pina se obtine un aluat potrivit de tare.Se face un sul din aluat, care se taie in bucati de circa 6 cm. Se pune in mijlocul fiecareia cate o pruna si se da forma unei galuste. Se pune apa la fiert; cind apa da in clocot, se pun la fiert gombotii (galustele). Cand se ridica la suprafata inseamna ca sunt gata. Se scot cu o supiera si se dau in pesmet rumenit cu putin ulei si amestecat cu zahar si zahar de vanilie sau scortisoara.
Pofta buna
Si......
Palanite
este varianta moldoveneasca (din R.Moldova) mai bine zis a bunicii mele , aceliasi ingrediente de la aluatul de gomboti acest aluat se intinde pe masa cu multa faina cu un sul sau pur si simplu cu degetele intr-o foaie subtire si se coace pe tigae pe o parte si alta, atentie fara ulei, bunica le facea pe plita stiti voi din aia de pe timpuri dar care inca mai persitsa in unele case , ieseau mmmmmmm super de bune se maninca si calde si reci cu miere sau dulceata.
Pofta buna si o seara minunata va doresc
Ce poftă mi-ai facut, Taniuşa! :)
RăspundețiȘtergereTaniuso, deci sa inteleg ca ai facut si tu galuste cu prune.....
RăspundețiȘtergerenu ma indoiesc ca nu ti-au iesit!:)
Mariana te pofetesc sa iai si tu una de care vrei.
RăspundețiȘtergereCorina am facut si doua zile la rind ca vezi tu din prima zi nu sa simtit nimic:))))
Multumesc fetelor ca ati intrat in azcunzisul meu
Au iesit minunati gombotii tai!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Loredana!!
RăspundețiȘtergere