joi, 10 iulie 2014

Vine vacanta 2014


Se apropie ziua plecarii, da plecam in tara, ambele, numaram zilele inca din decembrie. Tot asteptam sa ne decidem cu ce, vroiam sa venim cu masina, mai leger n-aveam grija de socoteala bagajului si era o calatorie in familie DAR oboseala de pe urma era contrabalansul nostru fiind doar un sofer plus conducerea din tara, asa-ca pina la urma apelam la avion. Temera mea nu e intratita zborul, doar am calatorit atita cu el ci aeroportul asa temutul aeroport unde esti privit ca un terorist sau mai rau un venit pentru buzunarele altora. Mda, amintirile cu aeropoarte im face un bot in stomac care nu ma lasa asa usor.
 Primul nostru zbor a fost acum 9 ani pe cind avea Ciresica un anisor, in aeroportul din Budapesti ne astepta taxiul la poarta sa ne duca acasa in Romania (ca doar era mai aproape si biletul mai iefti) ne-au tinut o zi intreaga cu copilul in aeroport in vazul tuturor si copilul flamind si neschimbat ca doar ni se terminase si papersurile (am luat atit cit am avut nevoie de zbor) pina la urma cind au vazut ca copilul "deranja" clientii  prin plinsul ei problema cu actele mele sa rezolvat in doar 15 minute, da 15 minute prin metoda binecunoscuta si ascunsa de camere de protectie din aeroport, o zi intreaga ne-au tinut, am pierdut si taxiul, am trecut prin garile de tren ca din filmele de groaza inconjurata de hoti care se invirteau ca lupii in jurul victemei pentru doar 15 minute ? De ce zic inconjurata de hoti? va dati seama in miezul noptii in gara din Butapest impaienginita, eu cu copilu in brate tineam bagajele in timp ce sotul  cumpara bilete, se invirterau in jurul meu cu niste ochi tulburi si gata sa fiu asaltata.N-am sa uit niciodata experienta asta mi-a ramas si acum ca un cosmar in memoriile mele. 
Asta e prima mea experienta sa trecem la a doua deja cu alte ginduri sa nu mai trecem pe la unguri ci  direct in Timisoarasi acolo miezul noptii copilu mic bagaje si hmmmm acelas colt ascuns de camere de data aceasta n-avea legatura nimic cu acte nu ci cu o simpla camera de filmat veche cumparata demult pentru care trebuia sa tin dupa mine tichetul sa le demonstrez ca e cumpara, oare asa sa fie? par eu a fi un hot ?
 Bineee, sa trecem si la a treia si la a patra si la a cincea iarasi Timisoara  si tot peste aceleasi persoane ma tin la 1:00 noaptea cu copii in aeroport filfiindu-mi pasaportul in fata si cautind fel de fel de motive pentru a ma tine mai mult acolo si sa imi pierd rabdare sa le pun ceva in pasaport, dar nuuuu la coltul ferit de camere nu am mai plecat desi  ieseam in lacrimi de acolo si toata tremurind de nervi si nici nu ma mai duc sa le crape lor rabdare si nervii ca nu primesc nimic, ma intreb oare nu s-or fi pensionat?


2 comentarii:

  1. ai dreptul sa faci reclamatie. Ai dreptul legal sa te informeze de ce te tin acolo, si daca au motive clare, sa te aresteze sau nu. Poti cere consultanta juridica pe loc.
    Citeste legile vamale inainte - pt cetatenii romani sunt afisate pe site-ul Ministerului de externe. Daca ai indoieli despre integritarea lor morala, poti scoate telefonul si sa inregistrezi discutia, si incepi cu intrebarea: va rog prezentati-va, numele si functia. Astazi, in romania sunt f. multi avocati, o haita care atat asteapta, procese din care isi pot scoate un comision frumos. Ideea ca pot ajunge in asa ceva si ii fac pe multi angajati sa fie circumspecti.

    Eu am avut o data incident in aeroport, in Bucuresti, au pus copil de 3 ani sa mearga singur prin porti - si copilul s-a speriat si a inceput sa planga. I-am spus ca trec cu copilul in brate, evident ca nu au acceptat, si le-am cerut imediat cu seful si regulamentul scris, afisat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult arakelean de sfat am sa citesc numaidecit legile aeroportului sa vad cu ce ma pot apara de data aceasta, la intoarcere nimeresc personal tinar care isi cunosc legile si nu au probleme cu mine insa cind ajung pe noapte mereu dau de ramasitele comuniste ce isi cauta sa isi umple buzunarele :(

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...