Ingrediente pentru 4 pers:
500 gr de linte
o ceapa mai mare
3-4 morcovi
radacina de telina
pastirnac
ardei rosii ( din cei grasi, capia)
frunza de dafin, piper negru ,sare
usturoi
pasta de tomat
marar ( se poate pune si cimbru sau leustean)
un virf de cutit de bicarbonat
Se face asa:
Se pune Lintea la fiert cu bicarbonatul, bicarbonatul se pune pentru a nu se inegri lintea. In timpul acesta se caleste ceapa, morcovul, telina , pastirnacul si ardeiul eu le tai marunt asa se mesteca mai bine de catre copii :)) apoi se pune peste pasta de rosii (tomatul). Cind e aproape fiarta lintea se scurge de apa si se pune alta curata ( asa am invatat de la mama ca si fasolea sa fierbe in diferite ape) dupa cum ne place mai groasa/usoara, si legumele (ceapa,morcovul s.a)calite, frunza de dafin usturoiul,piper negru, sarea si se mai da in clocot pina e lintea fiarta bine, la sfirsit se adaoga mararul si alte ierburi aromatice dupa gust. Acest amestec il folosesc si pentru supa crema.
Sper sa va placa
Pofta buna
si noua ne place lintea
RăspundețiȘtergereDuminica binecuvantata!
Doamne ajuta, iubita, ai de prelua o leapsa de la mine: http://ininimamea.blogspot.com/2012/03/alta-leapsa.html
RăspundețiȘtergereTatiana si noi ne-am obisnuit si ne place foarte mult lintea! :)
RăspundețiȘtergere