joi, 15 decembrie 2011

Vinete in sos de rosii

Astazi vreau sa va impartasesc o receta foarte buna si pe care am luat-o de la tata socru .Socrul meu un foarte bun bucatar al familiei ar fin in stare sa-ti vorbeasca de mincaruri si de recete o zi si o noapte pe linga glume de bun gust bine inteles, iar cind treci pe la el nu ai cum sa nu gusti din bunatatile lui pe linga o gura de tuica :))))
    Tot aceasta receta am perfectionat-o in timp dupa ce am vizionat filmul  A Touch of Spice" 
                                               Vinete in sos de rosii
Incrediente:   2 vinete mai maricele
                     o ceapa   
                      un morcov
                     pasta de rosii sau rosii in conserva
                       ule,sare piper negru, o frunza de dafin 
                    si un virf de cutin de scortisoara

Se pregateste asa:
vinetele la taiem in felii de 3-5cm  le dam prin apa fiarta sa le scoatem amareala, le scurgem de zeama cu grija api le frigem pe o parte si alta si le punem pe o hirtie de bucatarie sa mai traga din unsoare. Intr-o cratita calim  ceapa taiata  marunt, adaugam morcovul si apoi sosul de rosii ( rosiile din conserve se taie mai maricel dupa preferinta)  daca e prea gros sosul se mai adaoga un pic de apa. Peste sare piperul, frunza de dafin si scortisoara.Cind incepe sa dee in clocot asezam bugatile de vinete, punem capacul si mai fierbem 4 min. Decoram cu patrungel. Se serveste calda sau rece dupa preferinta alaturi de pireu da cartofi.

P.S  in sos se mai poate pune usturoi pentru ai da un alt gust

                       Pofta buna si o seara placuta 
                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...