Tot aceasta receta am perfectionat-o in timp dupa ce am vizionat filmul
Vinete in sos de rosii
Incrediente: 2 vinete mai maricele
o ceapa
un morcov
pasta de rosii sau rosii in conserva
ule,sare piper negru, o frunza de dafin
si un virf de cutin de scortisoara
Se pregateste asa:
vinetele la taiem in felii de 3-5cm le dam prin apa fiarta sa le scoatem amareala, le scurgem de zeama cu grija api le frigem pe o parte si alta si le punem pe o hirtie de bucatarie sa mai traga din unsoare. Intr-o cratita calim ceapa taiata marunt, adaugam morcovul si apoi sosul de rosii ( rosiile din conserve se taie mai maricel dupa preferinta) daca e prea gros sosul se mai adaoga un pic de apa. Peste sare piperul, frunza de dafin si scortisoara.Cind incepe sa dee in clocot asezam bugatile de vinete, punem capacul si mai fierbem 4 min. Decoram cu patrungel. Se serveste calda sau rece dupa preferinta alaturi de pireu da cartofi.
P.S in sos se mai poate pune usturoi pentru ai da un alt gust
Pofta buna si o seara placuta
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu