vineri, 30 august 2013

Jurnalul unei Femei simple -14



             Despre Jurnalul unei femei Simple aici                                         




Pentru astazi (data/hora)... 30/08/2013 1:00 uite ca si vineri a venit ce dor mia fost
Afara ... e noapte bezna, liniste
Mă gândesc ... e prea tirziu sa mai gindesc e totusi 2:00 noaptea :) totusi trebuie sa ma culc  dar ma prins prea tare filmul
Din locurile de unde invatam ... de peste tot
Sunt recunoscător pentru ... familia mea
Din bucătărie ... am fost azi la cules mure, citeva le-am congelat iar alte citeva ma asteapta sa le transform in prajitura :)
Cu ce sunt imbracata ... hehe la ora asta? pijamale
Citesc ...nimic
Ceea ce astept (sper) ... sa mai dureze oleaca vacanta ca prea repede sa scurs
Ce mai mesteresc ...  cercei frivolite
Ascult ... trag cu ochiul la un filmulet pe jumate de ecran :D
În casa ... liniste toti dorm
Unul dintre lucrurile mele preferate ...  linistea serii
Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ... azi plecam pentru citeva zile la ocean
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc: 

marți, 27 august 2013

Despre Jurnalul unei femei simple




Bine v-am regasit din nou, am lipsit citeva saptamini din motive de desconectare de internet si conectare  :) la vacanta :) Mi-a fost dor de fiecare vineri care imi permite sa imi astern amintirile si gindurile pe blog, mi-a fost dor de membrii care sau alaturat jurnalului, sa le citesc si gindurile lor si impresiile dupa o zi grea sau dupa vacantele lor. M-am bucurat enorm de memrii noi care s-au alaturat acestui micut jurnal virtual si m-am bucurat si de doritorii ce vor sa se alaturi si nustiu daca se incadreaza . Am citit si critici si am descoperit ca numele meu apare si in alte bloguri care scriu si ele un jurnal dar care inca nu sau alaturat aici, dar si care nu scriu un jurnal  si opineaza despre el. Ma bucur caci criticile, comentariile, opiniile il educa pe om si il face sa se mai smereasca oleaca, nu m-au deranjat deloc dincontra mai am inca de invatat multe, am citit si vorbe induiosatoare pe Cuvanta care m-au uns la suflet, multumesc .Ideia jurnalului dupa cum am mentionat nu este a mea eu doar am preluat-o, tradus-o si pusa in practica pentru mine, bineinteles cine a dorit sa o prea au si facu-o si contiuna sa o fac, pentru mine pentru ca ma facea sa vad luminita de la capatul tunelului si sa ma bazez pe acea lumina ce iti face sa treci saptamina mai usor, viata este grea, ziua are destula rautate si dai de oameni care se ocupa anume cu asta, de a ti face ziua rea, dar in acea zi este si luminita peste care noi trecem si nu o vedem, lucrurile simple, lucrurile cu adevarat frumoase si care merita vazute si atrase mai multa atentie. Nu scriu perfect, fac multe greseli, pentru asta va cer iertare,  blogul l-am descis mai mult de a ma apropia de tara mea care este Republica Moldova un strugure de vita cum o vad eu pe harta, o bobita din tot pamintul acesta, de a ma apropia si de Romania a doua tara a mea cu toate frumusetile ei, un verde mai frumos ca in Romania si Moldova nu am vazut niciunde, de a-mi aminti de lucrurile frumoase din viata mea, de lucrurile care merita cu adevarat si de persoanele minunate cu care m-am intilnit aici. Ma bucur mult si va multumesc ca imi sunteti alaturi.
Acum vreau sa le raspund si celor care vor sa se alaturi si nustiu daca se incadreaza,  bineinteles in ideia originala era "The Simple Woman's Daybook "eu l-am tradus din spaniola si era scris "Jurnalul unei femei simple" eu asa am inteles-o si mi-a parut ca se potriveste cu mine ca dealtfel si imaginea pe care am alipit-o, se comenteaza de sensul acestor cuvinte cum ca ar insemna altceva, eu nu vad decit simplitatea cuvintelor ,  daca cineva doreste sa se alature si nu ii place sau nu i se potriveste bineinteles pot schimba " femeia " cu "adolescenta/ul" sau "barbat"  sau pot modifica numele sau intrebarile dupa placul lor, exemplu o avem pe Zina   care si-a modificat dupa stilul ei, ma bucur foarte mult si ii multumesc, sa stiti ca jurnalul tot jurnal ramine. NU se potriveste intrebarea asta cu mine? nu o pun, pun alta care se potriveste mai mult si uite asa  iti creezi propriul tau jurnal personalizat. Si daca intr-o zi te plictisesti de al mai completa, in schimb iti ramine in urma atitea amintirii , ce frumos sa te intorci la amintirile placute nui asa? cele rele nici nu mai merita de memorat.
De ce am ales anume vinerea?  luminita de la capatul tunelului, dupa o saptamina zbuciumata vine simbata si duminica cind se aduna familia acasa, si stam toti impreuna.
Cam asta am vrut sa zic....deocamdata :D
Acum va las o melodie draga mie
 


                                         Va imbratisez cu mult drag si ne "vedem" vineri :)
                                                                   Cu drag
                                                                    Taniusa

sâmbătă, 10 august 2013

Jurnalul unei Femei simple -13


                                                 Despre Jurnalul unei femei Simple aici   
                                     



Pentru astazi (data/hora)... 10/08/2013     10:47
Afara ... e cald si frumos, e vara, in casa nu se prea sta si e ultima luna de vacanta  trebuie traita frumos ca sa ne aducem un an intreg de clipele acestea :)
Mă gândesc ... La viata , de ce sa iti complici viata cu fel de fel de tonterii? e asa de simplu si frumos sa traiesti modest si simplu...noi  incepem sa gramadim fel de fel de lucru pina ajungi la momentul de curatenie si iti dai seama ca puteai trai si fara ele sau te lupti sa optii ceva care in momentul acela ti se pare indispensabil iar mai apoi iti dai seama ca nu tia folosit la nimic si uite asa complicam lucruririle si zicem ca "viata e grea" da ,poate o fi, dar nu intr-atit pe cit ni-o facem noi.
Din locurile de unde invatam ...de la batrinei, de la simplitatea lor, imi place sa privesc batrinii cu fetele lor incercate de viata dar care isi pastreaza calmul, parul lor aurit de trecere timpului, miinile lor muncite de atitia ani, micuti chear daca in tinerete erau foarte inalti si facuti acum sunt micuti cu ochi blinzi si copilarosi cind vad ca se stringa copii si nepotii in jurul lor. Ma gindesc oare vor mai fi asa batrini frumosi cum au fost bunicii nostri? ori vor raminea in istorie asa precum au ramas si multe lucruri frumoase? , Iar intelepciunea lor trecuta prin viata e deosebita, noi "astia moderni"  trecem pe linga ureche sfaturile lor zicind "e de moda veche" sau "imbabit" sau mai stiu eu ce expresii dar cind dam cu capul " eh o avut treptate bunelu" ... Si inchei "Cine n-are batrini sa-si cumpere"
Sunt recunoscător pentru ... sfaturile pe care le-am primit din partea bunicilor, parintilor din ambele parti
Din bucătărie ... miroase a ceai cu piine uscata si dulceata de pepene galben, si a gris cu lapte pentru bebelasul pe care l-am avut citeva zile in casa ca invitat :)
Cu ce sunt imbracata ... pantaloni sportivi si o bluza rosie
Citesc ... nu am avut timp sa mai citesc nimic desi umblu cu cartea in geanta, nu am avut timp nici sa scriu saptamina trecuta pe blog
Ceea ce astept (sper) ... astept cu nerabdare ziua de miine sa mergem cu familia la biserica si sa ne impartasim cu totii, mare bucurie
Ce mai mesteresc ...  nimic planuri multe timp ...nimic
Ascult ... scincetul bebeului care incearca sa adoarma afara leganat de mama lui in hamac, o imagine induiosatoare
În casa ... racoare  si intuneric, am dat jaluzelele jos sa se pastreze aerul mai rece
Unul dintre lucrurile mele preferate ... timpul petrecut cu familia mea, gugulele cu   fetele mele atmosfera de pace si liniste in familie
Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ... mergem la biserica si acasa
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:  desi pare ca pun poze numai de animale dar fiecare fotografie are o amintire cu familia mea in spate 

 Va doresc zile minunate alaturi de frumoasele voastre familie si petreceti timpul alaturi de ei la maxim 
Atunci veti simti fericirea cu adevarat
Cu drag 
Taniusa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...